Fløje uden indflydelse

Forleden dag så jeg en plakat med teksten " EU støtter løndumping".

Plakaten, der var klisteret op på et butiksface i Svendborgs Centrum, var opsat af nogen, der kalder sig Socialistisk Ungdomsfront (SUF). Under overskriften står der: " I SUF kæmper vi for mere demokrati og arbejde til alle, men EU arbejder for det stik modsatte." SUF uddyber ikke sit synspunkt.

Det er nok også meget bekvemt, for mon ikke sandheden er, at SUF blot dyrker modstanden mod EU for modstandens og konfrontationens skyld. Påstanden om at EU bekæmper demokrati og arbejdspladser i Europa er så langt ude, at SUF på samme måde, som den øvrige, yderste venstrefløj ikke kan tages alvorligt. Lad mig blot minde om, at EU's indre marked har skabt næsten tre millioner nye arbejdsplader i EU, og alene i Danmark er op mod 500.000 arbejdsplader sikret via EU's indre marked.

Det kan man vil næppe kaldes, at man bekæmper arbejdspladser.

EU har for nylig taget flere initiativer til bekæmpelse af social dumping, så heller ikke her kan EU leve op til SUFs forventninger. Forvirret? Svinger vi pendulet over på den modsatte side af det politiske spektrum, hvor Dansk Folkeparti florerer, er forvirringen om EU ikke mindre. DF vil begrænse det demokratiske valgte EUparlaments magt. For en demokrat som mig lyder det noget forvirrende, at man vil begrænse demokratiet i EU.

Men DF tordner fundamentalistisk videre. DF vil også beskære EU's budget, alene fordi det ofte bliver forvaltet kriminelt.

Kriminelt? Men kriminalitet er jo ulovligt, og har DF beviser for sin påstand? Næppe, men ikke det stod mindre står denne påstand i DF's kampagnemateriale.

Hvorfor nævner DF ikke, at EU's budget bruges til genopretning af vores miljø, forskning og udvikling inden for sundhedsområdet, forbrugerrettigheder og mange andre tiltag, der er til gavn for danskerne i deres hverdag.

Jeg medgiver, at der er plads til forbedringer i EUsystemet.

Men det er bedre at sidde med ved det bord, hvor beslutningerne tages frem for at side uden for døren og ikke have indflydelse.

Bragt i Fyens Stiftstidende d. 24.05.2014

#eu

Featured Posts
Recent Posts
Følg mig
Ingen tags endnu.
Search By Tags
  • Facebook Reflection
  • Twitter Reflection
  • YouTube Reflection
  • Instagram Reflection