top of page

Manglende rettidig omhu


Igennem mange år har der været arbejdet på at få indført ID-kort på de danske byggepladser. Det har været en sej kamp. De borgerlige har påstået, det var i modstrid med EU-lovgivningen. Det er det ikke.

En del arbejdsgivere er heller ikke særligt varme på ideen. Hvorfor mon?

Fakta er desværre, at hvor et flertal i folketinget havde aftalt, at nu skulle ID-kortet indføres i Danmark, så bliver projektet pludselig sparket til hjørne.

Begrundelsen er angiveligt, at kortet skulle have været koblet op på, at man skulle være omfattet af en arbejdsskadeforsikring, og det er små selvstændige (læs arme/ben firmaer, enkeltmandsfirmaer, ikke).

Det skal man så til at undersøge muligheden for.

Hvorfor skal man i Danmark altid spille overkloge og tro, at man ved bedst? Hvorfor har man ikke kigget til vore naboer? Norge og Finland har oven i købet et væsentligt mere udbygget system, end det man vil i Danmark. Og det virker.

Man kunne lynhurtigt tilpasse det danske ID-kort og få det indført inden sommerferien. Nu er det udskudt til efteråret med risiko for, at et blåt flertal efter folketingsvalget fuldstændig vil afskaffe kortet igen.

Det er en ommer og tegn på manglende rettidig omhu.

Skrevet af Bjarne Elnegaard 3F & Frede Skaaning

Brat i Fyns Amt Avis 9. maj 2015


bottom of page