top of page

Det har været en dejlig varm sommer

Det har været en dejlig varm sommer. Men for nogen kan den varme luft være slem og gøre èn konfus. Det er nok det, der er sket for Dansk Folkeparti (DF). DF krediterer nemlig Socialdemokraterne for at have langeret en kampagne, hvor man afdækker den populistiske måde, DF har ført politik på igennem adskillige år. Hver gang der har været et eller andet oppe i medierne om det ene eller det andet, har DF altid et svar på rede hånd. Der er aldrig grænser for, hvad de lover. Der er derimod grænser for informationerne fra DF om, hvor pengene til de mange løfter skal komme fra.

sommer_på_jørgensø.JPG

Derfor er det helt i orden og hverken udtryk for panik, sure rønnebær eller en ”amerikanisering”, når Socialdemokraterne stiller spørgsmålet: ”Hvor skal pengene komme fra”, hvad DF ellers beskylder Socialdemokraterne for.

F.eks. lover DF skattefradrag for udgifter til vores børn, gratis offentlig transport til alle folkepensionister og 50% øgede udgifter til forsvaret. Tre løfter der koster kr. 22 mia.

Men listen over DF løfter til danskerne er endnu længere. Nogle andre eksempler er billigere flybilletter fra Sønderborg til København, bevarelse af kulturminder i udlandet og orkesterspil på alle folkeskoler efter Venezuelansk forbillede. Alt i alt har DF givet danskerne løfter for 170 milliarder kroner.

Mange af DFs forslag er både gode og fornuftige. Men uden finansiering er det varm luft, og DF fører deres vælgere bag lyset med en usmagelig politisk populisme.

Bragt i Fyens Amts Avis d. 8/8-2014

bottom of page