Billigere færgetakster


2014-04-13 10.56.47.jpg

Indførelse af ”landevejsprincippet”, der gør færgetransporten til vores øer markant billigere, er en fremragende ide.

”Landevejsprincippet” dækker over en beregningsmodel, som sidestiller omkostningerne ved færgetransport med transport på landevejene.

I praksis betyder det, at man sænker færgetaksterne, så det koster det samme at sejle en kilometer, som udgifterne til at køre en kilometer på en landevej.

Men intet er som bekendt gratis. Det vil årligt koste op mod 300 mio. at indføre landevejsprincippet. Derfor skurrer det også lidt i mine ører, når politikkere på højrefløjen kalder 300 mio. gode danske kroner for peanuts. For højrefløjen vil samtidig have ”nulvækst”.

Men pengene skal findes. Jeg tror på, at det på den lange bane vil tjene sig ind, at taksterne på færgetransporten falder markant. Det vil ikke bare gavne turisterhvervet, som mange øer er stærkt afhængige af, men det vil også gavne den lokale produktion på øerne. En styrkelse af turismen og den lokale produktion på øerne vil give mere beskæftigelse og vil kunne tiltrække flere til at bosætte sig på vores smukke øer. Derfor skal vi stå sammen om at finde pengene. Det er på tide, vores småøer får en hjælpende hånd fra Christiansborg.

Bragt i Fyns Amts Avis d. 18 .marts 2015


Featured Posts
Recent Posts
Følg mig
Ingen tags endnu.
Search By Tags
  • Facebook Reflection
  • Twitter Reflection
  • YouTube Reflection
  • Instagram Reflection